T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / KARACASU - Karacasu Halk Eğitimi Merkezi

TARİHÇEMİZ

Kurum Tarihçesi

Karacasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü; halkın kültür seviyesini yükseltmek,onların çeşitli kültürel,sanatsal faaliyetlerle çeşitli becerilere sahip olmalarını sağlamak amacıyla 1978 yılında kurulmuştur.Okuma-yazma kursları,çeşitli el sanatları,meslek edinme kurslarının yanı sıra,Halk Oyunları,Türk Halk Müziği gibi Sosyal ve kültürel faaliyetlerle de her yaşta ve her kesimden insanımıza hitap etmektedir.

Merkezimiz; Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 1978 yılında şimdiki maliye lojmanlarında açılmış.

Daha sonra ilçemize Hükümet konağı yapılması nedeni ile Hükümet Konağının 2.katındaki iki odada hizmet vermiş olup kurslarını Belediye binalarından ve okullardan yararlanmak suretiyle açmış ve devam ettirmiştir.

21.03.1996 tarihinde,kesin kabulü yapılarak bitirlmiş olan Yaylalı mah. M.Kemal paşa caddesi no:58'de bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kendi binasında 1996-1997 Eğitim Öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Bina; 3 yıl Çıraklık Eğitim ve 5 yıl ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu Müdürlüklerince ortak kullanılmıştır. Süre sonunda Karacasu ADÜ Meslek Yüksek Okulu Şubat 2005 tarihinden itibaren binayı tamamen boşaltmıştır.

ADÜ Meslek Yüksek Okulu binayı boşalttıktan sonra 1.kat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kullanımına verilmiştir. Halen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.03.2019 - Güncelleme: 26.08.2019 15:02 - Görüntülenme: 413
  Beğen | 2  kişi beğendi