AYDIN / KARACASU - Karacasu Halk Eğitimi Merkezi

Ekm

"İngilizce öğrenmeye yeni başlayacak olan katılımcılara en temel düzeyde İngilizce kelime, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisini kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Kursun içeriğine bakıldığında katılımcılara günlük hayatlarında kullanabilecekleri, kendilerini rahat şekilde ifade etmelerini sağlayacak temel seviyede cümle kurabilecekleri ve anlayabilecekleri kazanımlar üzerine odaklanilmıştır.

Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar belgelendirilecek ve ilerleyen dönemde yaşamlarına katkı sağlayacaktır."

Ekm

Kursun içeriğine bakıldığında meyve bahçelerinde toprak altı , toprak üstü gübreleme programının bitkinin cinsi , bulunduğu yer ve ortamına göre değerlendirilmesi söz konusudur. Sert ve yumuşak çekirdekli ağaçların tanımlanması , tanınması ve arazi koşularına göre hangi durumlarda daha fazla verim alınabileceği konusunda detaylı eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Eğitim sonunda başarılı olan çiftçilerimizin iş hayatında daha sağlıklı ve verimli bir biçimde ağaçlarını yetiştirebilmeleri sağlanıp ekonomik koşullarının arttırılması düşünülmektedir.

Ekm

Doğal kaynakların hızla tüketildiği ve kullanılamaz hale geldiği, iklim krizinin tehlikeli yüzünü gösterdiği bir dönemde çevre bilinci, küresel ölçekli bir refah için kilit rol oynar. Bireylerin ve toplumların sıkı bir şekilde tutunmaları gereken bir kavram olarak öne çıkan çevre bilinci, gezegenimizin geleceği için son derece önemlidir.

Ekm

Öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek, pastane ürünleri üzerine eksikliklerini tamamlamak adına pastane elemanı kursu açılmıştır...

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün iş birliği ile kurumumuz öğretmenleri Murat Karaman ve Ferat Bayram Kılçanlı "Aile Okulu Eğitici Eğitimi" almışlardır.

Aldıkları eğitimler doğrultusunda velilerimize sertifikalı eğitim vermeye başlamışlardır. Eğitimlerimiz büyük bir hızla devam etmektedir.

Eğitim konuları aşağıda sıralanmıştır:

*Aile içi iletişim.

*Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı.

*Çatışma ve Stres Yönetimi.

*Bağımlılıkla Mücadele.

*Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi.

*Akran İlişkileri.

*Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite.

*Ahlaki Gelişim.

Eyl

Karacasu Halk Eğitimi Merkezi alan taraması yapmak, köylülerimizin beklentilerini ve isteklerini öğrenmek amacıyla Kurum Müdürü Nadir Kambak, Müdür Yardımcısı Alim Akar, El Sanatları Öğretmeni Raziye Dikbaş ve Bilişim Tek. Öğretmeni Murat Karaman ile birlikte Yazır, Yenice, Bahçe Köy, Ataköy, Ataeğmir, Dikmen ve Yeni Köyde giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ağu

Karacasu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Kurs Öğretmenimiz Hicran ADIYAMAN tarafından 124 saatlik "Pastacı Çırağı" kursu açılmıştır.

Tem

Seramik süsleme kursiyerlerimiz kullandıkları seramiklerin üretildiği imalathaneleri ziyaret ettiler. Üretim aşamaları ile ilgili bilgileri bizzat üreticilerden aldılar.

Tem

Halk Eğitimi Merkezi bünyasinde usta öğretici beden eğitimi öğretmenleri tarafından obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve farklı spor etkinlikleri düzenlenmiştir.

Tem

Karacasu Halk Eğitimi Merkezi idareci ve öğretmenleri bölgenin turistlik değerlerini anlatmak için ve rehberlik istihdamına katkıda bulunmak adına bölgeye özgü kurslar düzenlemişlerdir.

Hayat Boyu Öğrenmenin gerekliliği ve yetişkin eğitimi konularından çıkan yayınları incelemiştir.

Tem

Karacasu İlçemiz Ataeymir Mahallesinde depo olarak kullanılan binada bir oda derslik olarak düzenlenerek, bu derslikte bayanlara yönelik bağlama kursu verilmeye başlanmıştır.

Haz

Karacasu Halk Eğitimi Merkezi Personelleri olarak Cuma Mahallesinde yalnız yaşayan yaşlı teyzemizin soba ve baca temizliğini yaptık.

Yenice Mahallesinde vatandaşımızın bahçe bakım ve budama işlerini yaptık. Kursiyerlerimiz hem öğrendiler hemde yardım etmenin verdiği  huzuru yaşadılar.

Haz

Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri Kapsamında Karacasu Ataeymir Mahallesinde Bayan Bağlama Kursu Kursiyerleri Tarafından Müzik Dinletisi Düzenlenmiştir.

Haz

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Öğrenme Şenliği" gerçekleştirildi.

Haz

Kurumumuz içine kursiyerlerimizin ve öğretmenlerimizin katkıları ile atık malzemeler yenilenerek kitaplık kuruldu. Kursiyer ve öğrencilerimiz için ders dışında kaliteli zaman geçirebilecekleri bir yer oluşturulmuş oldu.