AYDIN / KARACASU - Karacasu Halk Eğitimi Merkezi

May

Kursiyerlerimizin atık malzemelerden yapmış oldukları oyuncakları. İlçemize bağlı Karacaören Anasınıfı öğrencilerine hediye ettiler. Öğrencilerimizin hediyelerimizi aldıklarında yüzlerindeki mutluluk ve heyecan bütün yorgunluğumuzu aldı gitti.

May

Kurum personeli mesleki gelişimini arttırmak için Karacasu'da bulunan tarihi seramik üretim yerlerini ve yerel müzeyi gezerek çalışmaları izledi.

Mrt

Halk eğitimi merkezlerinde yeterli başvuru ve eğitimci bulunması halinde açılabilecek kurslar.

Mrt

Kursiyerlerimiz kurslarda yaptıkları ürünleri satışa başladılar. Kursiyerlerimize bol kazançlar.

Mrt

Iskur işbirliği ile actigimiz kurslarda başarılı olan bayan kursiyerlerimiz Ilçe Kaymakamımız Sayın Ahmet SOLEY´in destekleri ile kısa sürede kadınlardan oluşan bir kooperatif kurdular ve işyerlerini açtılar. Burada yöresel ev yemekleri yapacaklar, hediyelik ve kullanımlık eşya yapıp satacaklar. Aydın  ilinde aktif olarak çalışan bir kooperatif oldular. Kadınlarımızın başarısı herkese örnek  olmalı.

Şbt

Ayakkabı tamiratı ve yapımı yapan ustamız mesleğini devam ettiriyor. İlçe merkezimizde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden yorgancılık, semercilik, dericilik vb. devam ettirilmekte olup gelecek nesillere aktarımının olması kapsamında çalışmalar yapılmaktadır. Unutulmaya Yüz Tutmuş meslekleri devam ettirmek için kurslar açacağız.

Şbt

iKurumumuzda 2 sınıf, 1 atölye, 1 bilgisayar laboratuvarı ve 1 konferans salonu bulunmaktadır. Kurslarımızı bünyemizde bulunan sınıflarda ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarda yapmakatayız. Kurumumuzun boyasını yeni yaptırdık.

MİSYONUMUZ;

Halkın yaşam kalitesini yükselterek, toplumsal refahı artırmak için; hayat boyu öğrenme anlayışı içerisinde, toplumdaki her yaş ve eğitim düzeyindeki kişilere enerjilerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak, öğrenme, iş ve yaşam becerilerini geliştirecek her türlü yaygın eğitim programları ve etkinliklerini (gerektiğinde diğer kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile iş birliği de yaparak)  uygulamaktır.

VİZYONUMUZ;

Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda yaygın eğitimi (halk eğitimini) her yönü ile uygulayan ve kurumsallaştıran, çağdaş insan anlayışı ile bütün yenilikleri topluma aktaran ve bu şekilde toplumsal mutluluğa ve kalkınmaya katkı sunan  bir kurum olmaktır.